Lipoic.nl is het kenniscentrum over alfa liponzuur, ook bekend als alpha lipoic acid. Lees alles over de werking en toepassingen van ALA.

Liponzuur, bondgenoot tegen suikerziekte.

Liponzuur wordt in Duitsland erkend als medicijn dat de symptomen van diabetes type 2 doet verminderen. Duitse verzekeraars vergoeden liponzuur zelfs als onderdeel van de behandeling tegen diabetes.

Er zijn drie belangrijke werkingen van liponzuur bekend die kunnen helpen om de klachten van diabetes te verminderen.

Ten eerste is liponzuur een antioxidant. Onderdeel van diabetes zijn een aantal processen die de oxidatieve stress verhogen. Liponzuur kan de daarbij vrijkomende vrije radicalen onschadelijk maken.

Ten tweede heeft liponzuur de eigenschap dat het de cellen gevoeliger maakt voor insuline. Hierdoor wordt glucose beter opgenomen uit het bloed, en verminderen de klachten die samengaan met een te hoge bloedsuikerspiegel.

Ten derde zorgt liponzuur voor een betere afbraak van overtollige glucose, waardoor de bloedsuikerspiegel beter gereguleerd wordt.

Uit literatuuronderzoek naar 15 verschillende studies naar de effecten van minimaal 600mg liponzuur per dag op de verschijnselen van diabetes, zijn de volgende conclusies te trekken:
1. Bij een kortdurende behandeling van drie weken met 600-1800mg liponzuur dagelijks, namen de voornaamste diabetische klachten af.
2. Behalve dat de klachten verminderden, werd ook vastgesteld dat de neuropathologische tekorten afnamen.
3. Ook bij behandeling van 4 tot 7 maanden bleken de neuropathologische tekorten af te nemen.
4. De eerste data uit 2-jarig onderzoek geeft een lange termijn verbetering van de motorische- en gevoelszenuwen in de armen en benen.
5. Uit de verschillende studies kwam een zeer veilig beeld van liponzuur naar voren.

Conclusie:
Als u lijdt aan diabetes type 2, en nog geen liponzuur gebruikt, stel dan eens aan uw arts voor om bij wijze van proef drie weken 600-1800mg liponzuur dagelijks te slikken.

Meer informatie:
http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(01)00658-X/abstract
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1178876

Deel deze pagina

Voeg deze pagina toe aan Facebook Voeg deze pagina toe aan Hyves Voeg deze pagina toe aan Symbaloo Voeg deze pagina toe aan NUjij.nl Tweet deze pagina op Twitter

Liponzuur kopen?

Zelf een keer liponzuur proberen? In onze ervaring heeft drogisterij.net het grootste aanbod en snelste levering.

Klik voor actuele prijzen op een van onderstaande producten.


€20,99

€32,99

€30,99

€11,99

€47,99

€33,99

Over LIPOIC.NL

LIPOIC.NL is hèt Nederlandse kenniscentrum voor alfa-liponzuur. Liponzuur, ook bekend als lipoic-acid, is net als Q10 een co-enzym. Het helpt de stofwisseling op celniveau, en versterkt de werking van anti-oxidanten zoals vitamine C en E. Wilt u meer weten over liponzuur? Klik dan hier of bekijk de FAQ.